Verlies komt op verschillende manieren

Ieder mens, jong of oud, maakt in zijn leven verliezen mee.

Het meest ingrijpende verlies dat we ons voorstellen is het verlies van een geliefd persoon: een partner, een kind, vader, moeder, broertje of zusje, opa of oma, iemand uit de eigen omgeving.

Maar verlies kent ook andere gezichten: het verlies van gezondheid, van werk, van een huwelijk/relatie, van een (kinder)wens.

Verlies en rouw horen bij ons leven, hoe moeilijk dat soms ook is. Het rouwen en het verweven van het verlies in je leven kost tijd en is hard werken.

Op sommige momenten kun je bij dit ‘werk’ een steuntje in de rug gebruiken.

Of als je vastloopt in verdriet of in een rouwproces, dan is het fijn om een luisterend oor te hebben. Hoe aardig je vrienden, familie of collega’s ook kunnen zijn, soms heb je professionele ondersteuning nodig om dat wat je hebt meegemaakt in je leven een plek te geven.

Door gesprekken met een coach leer je beter te begrijpen wie je bent, wat er is gebeurd, de impact daarvan en hoe je daarmee kan leren omgaan.

Om u daarin goed te kunnen begeleiden hebben we bij Roetman uitvaartvaartbegeleiding gekozen om samen te werken met Rietveld Rouw- en verliesbegeleiding.

Werkwijze

Een gesprek of sessie duurt één uur en kan plaatsvinden in de praktijk, of aan huis.

Een rouwproces is persoonlijk en voor iedereen verschillend. Ik wil je helpen door aandacht aan je verdriet en de andere emoties en gevoelens die je hebt te geven. Het is een proces van aanpassen aan de nieuwe situatie, waarbij het gemis niet verdwijnt, maar in leven en persoonlijkheid wordt geïntegreerd. Alleen dan kan je als rouwende het leven opnieuw richting geven en daarin uiteindelijk ook weer zin en betekenis ervaren.

Wanneer verdriet niet erkend wordt, kan het op de meest onverwachte momenten ineens weer volop aanwezig zijn. Juist wanneer verdriet er mag zijn en aandacht en erkenning krijgt kan het lichter worden zodat je beter in staat bent om dit met je mee te dragen.

Mijn werkwijze is afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen.

 

Meer informatie? bel 06 44101515